Mina ord och mina tankar...

Alla inlägg under januari 2010

Av Sandra - 26 januari 2010 13:48

Hej!


Vi ska flytta till ett nytt hus vilket ska bli riktigt skoj, till ett större hus i en annan del av stan. Ser verkligen fram emot detta, så nu gäller det att ha detta lilla hus i ordning för alla visningar som kommer att ske inom den närmsta tiden, rent och snyggt bruka ge ett gott intryck ;).. Första visningen gick iaf bra, hon frågade om det varit en inredningsarkitekt och hjälpt till, hahaha.. Det är väldigt skönt att ha fint och rent omkring sig även om man alltid inte orkar så brukar vi ändå försöka :). Så som ni förstår så är detta huset uppsagt och vi flyttar in i nästa i maj, ska bli såå skoj.


Kan verkligen erkänna att det blev en mycket händelserik vecka, även om det inte riktigt blev som man tänkt.. Tänker inte gå något djupare in på det här i bloggen och de flesta av er som jag vet läser här vet alla redan vad som hänt, ni andra får gärna lägga ett mail så ska jag berätta för er också så slipper det ligga ute i cybervärlden ;).. Men jag kan berätta för er att Maddox äter nu som helt vanligt och jag är helt säker på att det har med allt detta som hänt att göra. Han ser nu även mycket piggare och gladare ut vilket gör mig väldigt varm i hjärtat att se.. Jag tror att hundar är så mycket smarta än vad vi människor tror oss veta, de kan känna på sig när någon ska få ett epilpsianfall och kan lukta sig till när folk har cancer så visst kan de känna av andra saker också det är jag helt säker på..


Vi har ett helt underbart väder här nere i Kristianstad och vi njuter i fulla drag. Solen lyser och det bländar härligt när man är ute och pulsar i snön.. I morgon kommer det mer snö är det sagt och det är välkommet! Älskar vintern, det är bara att ta på sig lite mer kläder än vanligt och sedan ut och njuta.. Nu ska vi titta på en film jag och Maddox..


Kramar

en trött Sandra


Ps. Skulle lägga in bilder från dagens promenad men det ville inte fungera.. så tyvärr.. Ds..


Av Sandra - 17 januari 2010 10:41

Hej!


Idag kommer förhoppningsvis en stor förändring att ske, kan dock inte avslöja det ännu men snart så.. Om en vecka eller så.. Nu ska alla saker bara på plats ;).. Håll tummarna för att det gå som jag tänkt.. Spännande saker kommer även att hända i veckan.. Vilket jag även det kan avslöja om en vecka eller så ;)..  Jag vet att det är en heldel hemlighetsmakeri för tillfället men det måste vara så känner jag.. I morgon ska en ny kollega börja på mitt jobb så det ska bli riktigt spännande, alltid kul men lite nytt folk.. Frågor som hur är hon, hur vill hon arbeta, samma tänk som en själv osv flyger i huvudet, så det ska bli skönt att snart reda ut även dessa.. Som sagt såär det full fart hos oss.. Maddox han har ätit bra med färskfodret i maten vilket känns skönt och vi har kommit fram till att han inte är så hungrig och intresserad av maten på morgonen så maten serveras istället på eftermiddagen och kvällen vilket fungerar mycket bättre..  


Nu ska jag ta och äta frukost..

Kram på er!

Av Sandra - 12 januari 2010 18:07

Hejsan hej!

Helgen som gick var vi i Småland och hälsade på våra kära familjer! Eftersom att vi ändå inte hade något vatten i kranen så passade denna helgen bättre än någonsin.. Men som tur väl var så var vattnet fixat tills vi kom hem. Tänkte sammanfatta helgen med bilder :)..  

I fredags var vi och lirade lite bowling med Zara och Johan..

Här kommer en av alla Kristoffers strikes..

  I väntan på vår tur..

 

  

Kunde inte motstå att fota deras lilla plutta Vilda! Hon är bara för söt..

På lördagen så åkte vi hem till Småland..

Vilket alltid innebär härliga promenader i den underbara naturen..

Det var rejält med is på sjön så skridskoråkning och att köra bil på isen var givet!

 

Jag fick åka med min farbror när han körde och han är riktigt grym på att köra.. Njöt i stora dra, det är en sådan adrenalinkick.. Hade gärna kört det själv, men kände inte för att riskera att något skulle råka gå sönder på vår bil. Man skulle ju ta sig tillbaka till Kristianstad sedan oxå ;)..

Vi passade på att fiska lite.. Maddox han tyckte att det var riktigt mysigt att följa med ut på en fisketur..

Här har vi Fredrik som vann dagens fisketävling ;)..

Nova var med och väl inpackad för att hon inte skulle frysa.. Hon tyckte att jag var lite skum som tryckte in en kamera innanför alla täcken och grejer i vagnen ;)..

Fiskegänget samlat.. Även om inte alla fiskade så var alla med ute och myste vid brasan..

 

Var och köpte förskfoder till Maddox i dag nu ikväll efter att det tinat så gavjag honom det i maten och det bara slank ner tillsammans med torrfodret.. Men FYYYY vad det stank när man öppnade den där korven, man fick lindrigt sagt göra en utedass andning ;) (andas genom munnen).. Så detta ska nog blir alldeles perfekt..

Ha det så fint gott folk!

Vi hörs!

kram

Av Sandra - 8 januari 2010 15:20

Hejsan hej!


Jag är såå otroligt lycklig! Man kan nästan tro att jag dragit storvinsten på ett lotteri och till en viss del så har jag nog det ;). Vi var med Maddox till veterinären idag för att han ätit så dåligt i över tre veckor så man var ju orolig till tusen om vad det kunde vara. Men tanke på vad som har hänt hans kullsyskon och föräldrar så befarande man nästan det värsta innan vi fick se röntgenplåtarna och provsvaren.. För dessa mina kära vänner var helt och då menar jag helt felfria.. Så underbart skönt och vilket lättnad sedan, han är inte dålig min plutt utan bara riktigt "kräsen" eller vad man ska kalla det för han är verkligen inte förtjust i sin mat. Det var allt vi kunde komma fram till när vi såg all plåtarna var jättefina och provsvaren låg inom sina gränser när vi ändå var i gång så kollade vi samtidigt lever- och njurvärden och även de var hur bra som helst så jag var aningen lättad i själen och orosstenen som tyngt mig ett tag försvann som en vindpust. Vilken känsla.. Har inte varit hos veterinären sedan förra året när jag var där och avlivade Molick så det var verkligen skönt att komma där i från och veta att vår hund är primafrisk bara lite "trött" på sin mat.. För saken hör till den att han har inte haft maten så länge, bytte foder på honom i höstas för han inte längre tycktes tycka om sitt dåvarande foder..


Fick tipset från den mycket kompetenta och otroligt trevliga veterinären som vi hade, Christopher, att vi kunde lägga i ett par stycken bitar katttorrfoder för att se om han tycker att det blir smaskigare.. Sagt och gjort gjorde vi det när vi kom hem och nu har han ätit upp sin frukost ;).. Inte omöjligt att han även känner av att matte inte längre har någon rädsla över att han inte äter för att han ska vara sjuk, kanske var det bara min oro han spelade på.. Nu ska vi försöka fortsätta och se om han fortsätter och äta denna mat om inte annat så ska vi byta till ett färskfoder som tydligen inte "någon" dissar.. Så vi får väl se..


Efter att vi kom hem från vererinären så gick vi en härlig långrunda och jag fotade min älskling så här kommer han!

Pigg och elert flyger han som en vind över åkrarna..


Mattes gull i full fart!


Solen lyste så fint så jag kunde inte hejda mig för att ta några poseringsbilder ;)..

 

       

Vi var nere hos ett par kompisar i Åhus härrom dagen och Maddox fick då en liten "vovve" som han nu vårdar så fint.. Så fort han varit ute så springer han inte och letar upp sin lilla valp och bär runt den en stund och givetvis så putsar och myser han med den.. Han tycker det är såå mysigt..


Ha det så fint!!

Många Kramar

Sandra och Maddox

Av Sandra - 5 januari 2010 14:05

God fortsättning på det nya året gott folk!


Vilken härlig vinter det har varit och är dessutom denna vintern.. Så mycket snö och så kallt minns jag inte när det var sist, helt ljuvligt!! Maddox han njuter med fulla mått, så fort det är snö ute så vill han nästan endast vara ute, mat prioriteras inte även om det är något gott i.. Han vill helst bara vara ute och ta tillvava på tiden i snön, han är verkligen rolig den.. Vi har varit väldigt mycket ute och gått långa härliga promenader och bara njutit av ledigheten och snön och tänka sig kameran har faktiskt följt med ett par gånger så i dagens blogg blir det till och med lite bilder ;).. Vi var ute och gick en sväng i förmiddags och ska iväg snart igen och promenixa med Annica oxh Aleya så länge sedan jag träffade dem så det ska bli skoj!


Måste även passa på att gratulera ett par kompisar som fick en liten Ella natten mellan den 1 och 2 jan.. Ett stort grattis till er Sara och Jerker! Härligt med en liten bebis på 2010-talet :)..


  Puss på dig Husse.. Bra med lite balansövningar på nedfallna träd i skogen..

 

  Fort går det i svängarna.. Bernern älskar verkligen allt var snö heter.. Ska bli så skoj att han ska följa med upp till Åre. Ska bli en syn att se vad han gör när han får syn på all snö som kommer att finnas :)..

 Vi hade frusta vattenledningar här i huset under närmnre två dygn, tänk vad beroende man är av vatten.. Man tar det så förgivet när man har det hos sig hela tiden.. När vi hade det så var vi på besök hos en kompis och Maddox skulle gensat ge sig på katten i hushållet som inte var så förtjust i hundar ;).. Maddox tänkte mer att han var som alla andra katter han träffas där han verkligen får tvätta dem dyngsura, hehehe..


 

Posar med hög svansföring.. Vill helst inte alls stå still och fotas utan bara springa runt och njuta..


Lite kurragömma brukar vi göra när vi är ute på promenaderna och han är väldigt duktig :)..


Is är smaskens :)..


  

Mattes älskling i stora mått!


Ha en härlig trettondagsafton!

Många Kramar

Sandra och Maddox


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards